14.03.15

Helt på tampen av sesongen fikk jeg en mulighet til å ta noen dager på Grytøya.

Etter litt skriving på FB med Kehinde så blei vi enige om at uke 10 kunne bli aktuell for en samling på GØ.

Jeg reiser over på torsdags morgen, rett fra jobb og har med Alma, Bayass og Copper. Espen er allerede på plass og har sluppet Quatro og Boris (finne) og på neste ferge så kommer Kehinde, Roy, Kenneth og Martin. De har hatt en grei kjøretur på nattestider, med start i Trondheim kvelden før.

Etter å ha fordelt litt terreng og organisert litt i huset så rusler jeg ut med hagle og sekk, slipper Alma for litt trim. Når jeg nærmer meg "bålplassen" så ser jeg at det henger en pus i buska allerede. Roy og Bonnie fornekter seg ikke. Det var en god los med påfølgende fall. Etter litt båling og kaffe så var det Martin sin tur. Hans første harefall kom på Grytøya og Casper gjorde en fin jobb.

Kvelden ble avsluttet med litt rømmegraut, spekemat og nok god drikke.

Fredagen og lørdag fortsatte i samme stil og det ble mye lyd i skauen. De langreiste hunda; Quinzy, Bonnie og Casper fikk fine dager med mye tid i skauen og mange losminutter. Espen opplevde flotte losminutter på Finnstøvern. Aramis fikk sin tid i sporet av pus og jeg fikk ønsket et nytt medlem av NNHK velkommen. På lørdag hadde jeg også besøk av Kristian og Hjallis som fikk en fin tid i skogen, med prat rundt bålet og vi fikk med oss et fall for Bonnie.

Takker de som var med og ønsker alle velkommen tilbake til høsten.


21.03.14
Da er 13-14 sesongen over.
Denne vinteren ble preget av spesielle forhold. På Grytøya var det 50-70 cm med snø med hard is på toppen. Det var rett og slett livsfarlig å bevegs seg ute, men prøve det gjorde vi. Martin og jeg hadde reine akemesterskapet da vi kom ned lia med hund i ene handa og hagla i den andre, sittende på ræva, og prøvde å få begge beina på samme side av de trea vi passert i god fart. Det gikk også utover potene til hunda, se på sokka te Aramis.
Men i vestlofoten var det barmark lavt i terrenget, men hvit hara ville opp i de snødekte fjella. Detta var også en utfordring. Champ Fenris til Tom-Vegard måtte hentes ned av ei alpin redningsgruppe en gang.

Men tross alt, loser det hadde vi og avslutta med ei prøvehælj. Gorm 1.ÅP, Aramis 1.ÅP og Fenris 2. ÅP.

Jeg vil takke alle gode jaktkompiser for en flott sesong og mange fine turer sammen. Nå er det bare å avvikle et årsmøte i NNHK, et treff med utstilling. Så er det full fart mot neste sesong.
17.01.14
 Årets første tur blei i år som i fjor, Grytøya 2. Januar.
 Reiste over tidlig 2. dag og stakk rett på skauen. Da jeg nærmer meg bålplassen kjenner jeg alerede bållukta og røyken siver sakte over grantoppa. Vel på plass møter jeg en trivlig kar med go varme i bålet. Øyvind kom over med ei ferge før meg og Herkules var godt i gang med å trimme pus. Bayass er allerede sluppet og er godt i søket, men uten uttak med det første.  Men seinere fikk vi en go samlos og det sang godt i skauen. Jeg står på bålplassen og lytter og oppserverer og losen er tydelig på vei ned fra Storheia. Plutselig så står det en stor og hvit fin pus 7-8m forand meg. Han vrir hodet mot meg, ser meg dypt inn i øya og sier; Hei gammer'n, står du der med nevane i lomma. Hopper så noen meter videre, dreier til venstre, stopper igjen og ser på meg på nytt og sier; og forresten; Hagla di henger i bjerka der borte. Han pusser så tenna og hopper rolig videre.
 Også på fredg fikk vi en flott samlos, da haran i uttaket går rett på hund nr 2. Etter en lang fin los med mye lyd og observasjoner kommer pus nærmere og nærmere. Jeg har god utsikt og ser pus en god stund. Lydnivået til Herkules og Alma blir bare mer kraftig og intenst. Da pus gjør en kraftig venstresving og følger bekken nordøst ser jeg muligheten, og tenker for meg sjøl; i dag er jeg ladd. Et enkelt smell og det ligger en hvit fin hara i snøen.
Vi avslutter med litt go mat på bålet før vi tusler ned til gården.
 Lørdag blir også en aktiv dag, Martin, Gunnar og jeg  forsøker igjen å bevega oss på glatta. Hunda sliter en del, men Aramis og Alma lager også i dag lyd. I dag får jeg ikke kontakt med pus, men bål og julemat i pitabrød smakte også i dag.
 Søndag lot vi hunda vile pga. det harde føret.

19.11.13

  Vel hjemme fra Vega var det bare å hive sæ i klesvask og pakke for en ny GrytØy-tur.
  Plukka opp Vegard fra jobben på Fredagen og neste tur var et faktum.
  Det blei noen fine dager i lag med Martin, Tom-Erik og Sniper-Larsen. Mye los, 7 x dot og Vegards første GØ- hara var et greit resultat. Fikk sjøl anledning til å felle en for Alma.

19.11.13.
  Årets Vega-tur blei i år en skikkelig "langtur".

  Kjørte allerede fredag 18. Okt til Grytøya med Gorm, Sofia og Alma i bilen. Her skulle det trimmes form på hunda før SP på Dønna. Det blei jaga hare for full musikk i flere dager før turen gikk sørover.
  Ankomst Dønna 23. for deltagelse på 3 dagers SP i regi av Namdal HK. Dette viste seg å bli utfordrende dager. Først ut var Gorm; ganske raskt uttak av hare. Men etter kort tid gikk han i et tap som han aldri fant ut av. Jeg kobla og flytta, men uten at det hjalp stort.
Men da det var under 2 timer igjen av tia tok han ut rådyr. Var da spent på hvordan dette skulle gå da han ikke har jaga rådyr før (er kun sluppet i hare/rev- terreng).  Men mot alle ods jaga han da tapsfritt, og lot seg plystre inn fra 163 meter. Og dette kvalifiserte til en 1. SP. Rådyr og prøvevinner dag 1.
Deretter gikk det bare nedover med jaktprøvene for oss.
Sofia som alltid har vært det sikreste kortet hadde bare stang ut. Et tidlig uttak av rådyr endte etter 15-20 minutter i et gjerde. Deretter fikk vi ut en hare som i begynnelsen turet greit og jeg var i kjempehumør. Men ærlig som hu er og en hara som gjorde mye kromspring og stakk unna hele tia blei det få losminutter. Da dommer bekrefta det jeg antok; telte ikke losminutter, valgte jeg å koble. Slapp da litt unna men tia jobba imot oss å jeg måtte bare innse at vi her gikk på en smultring.
Dag 3 og Alma endte desverre på samme måten. Ble ikke noe skikkelig driv over hu og en null på hennes første jaktprøve var et faktum.
  Etter disse opp og nedturene var det da godt å sette kursen for Vega. Vi fikk flere timers venting på Tjøtta da ferga te Vega bare gikk en gang på Søndagen. Men kaffekoking og en PC me H&F filmer så gikk tia greit.
  Mandag morgen så braka det løs for alvor.
5 mann og 8 Beagler skulle få liv i rådyra. Første dag ble akurat som ønsket. Tom Vegard fellte sitt første rådyr, og deretter var han og Martin ustoppelig. De tok tilsammen 7 dyr og gutta som delte rom var i storslag etter denne uka. Sjøl så blei det "kun" ei geit på meg, men skutt i los for Gorm. Hadde begge losdyra innom posten 2 ganger.
  Det blei totalt fellt 9 dyr på denne turen og det er klart at dette er årets høydepunkt. Ei uke på naturskjønne Vega, jakting i lag med gode kompiser,  er klart god medisin for sjelen.
23.09.13

Sesongens første tur var i år til Senja.

Sammen med Espen og Tom-Vegard hadde vi leid Tennvassbu noen dager i uka før jakt-campen.
Vi fikk noen fine dager med flere gode loser og harefall.
Kveldene ble benyttet til filmtitting; Høfoss og Fallan sin filmer ble god underfoldning. Gåthaugen sin referering til Dunkerbibelen, Langelands patroner og 3-skudds-Bergan er en fornøyelig underholdning etter en lang jaktdag.

Det ble fellt 3 harer for Sofia, hvorav jeg tok en. Jeg fikk også anledning til å felle 2 for MacSkofs' Champ Fenris.

Gorm hadde som "normalt" en dag til fjells etter en luring. Kobla da etter 13 timer. (3 dager før han skulle gå prøve)

Fredag-Søndag var det jaktcamp for ungdom.
  Lørdag hadde jeg med 3 engasjerte unge ut sammen med Sofia. Dette resulterte i en flott los hvor de unge fikk se hare og jeg prøvde et skudd, men på litt langt hold og noe kvist, så denna pusen fikk leve.

Søndag var det prøve med Gorm.

 Alt i alt ei flott uke/hælj med gode kompiser og gode hunder. Mye los og 6 X Dot !!!

 
07.01.13

Da er årets første tur til Grytøya unnagjort.
4 fine dager i skauen, både aleine og i sammen med kompiser.
Dag 1: Slipper Gorm og Copper. Gorm finner snart fot og losen starte. Det blir en lang los som dekker et stort område. Copper driver med sitt, skogstilvenning og begynner å bli trygg i skauen. Han trekker oppover i retning losen noen ganger, men henger seg ikke "på".
Gorm kommer inn etter ca. 5 timer.
Dag 2: Slipper bare Gorm. I dag ture det rundt på litt mindre aral, men høyere til fjells. Kommer heller ikke nå på skuddhold.
Gjør senere et kveldsslipp med Copper. Han viser stor interesse for beiteplasser, spor osv. men det løsner ikke helt (kjekt med hodeløkt).
Dag 3: Har fått besøk av Øyvind og Martin, og vi slipper Aramis. Han får ganske raskt pus på beina, men selv med 3 skyttere klarer luringen å gjemme sæ i granfelta. Lørdagskvelden avsluttes med et skikkelig "julemåltid" (sesongens siste).
Dag 4: Øyvind slipper Hercules. Dette resulterer i 2 fall. Ett for Martin, og ett for hundefører.
Sjøl tar jeg med Alma og Copper i et annet terreng. Det blir mye søk over store områder, men ikke noe konkret på Alma's første slipp.

Alt i alt ei flott helg og jeg kjenner det er godt å være i gang igjen !!!
 

16.11.12
Jeg rakk bare så vidt hjem etter Vegaturen for å bytte hunder, før Kenneth plukka mæ opp for en tur te Grytøya.
Tirsdags' kveld var Kenneth, Øyvind og jeg igjen samlet på Grytøya for å forberede høstens styremøte.
Selve møte ble unnagjort på fredags kveld etter at Turid og Martin var på plass.
Vi fikk mange fine dager på skauen med meget variabelt vær og mye bål,
Det ble mange ut-tak og mye los, men det gikk smått i tunge forhold. "Trugeføre", men jeg skal selv bestemme når jeg skal gå på truger, og ikke de hæ....s værgudene, så sta som jeg er, ble det en del vassing i snø. (det var jo så fint i november i fjor)
Det ble bare felt en Pus, selvfølgelig for raceren Aramis og skytter Øyvind.
Fine dager med go mat og drikke !!!!
16.11.12
Årets' første "skikkelige" tur gikk til Vega.
Her var det Rådyrjakt som atter en gang stod på timeplanen.
Første ferge fra Lødingen var møtested for Øyvind, Martin og undertegnede. Der var det bare å fordele bagasjen  og hunder på de bila som stod klare. Hunda hos Martin. Kaffekanna og jeg hos Øyvind.
Det ble en lang dag med vondt føre på E-6, og ennå værre når vi tok av og kjørte mot kysten. Snø, sludd og trailere i alle retninger. Vi nådde siste ferge med minst mulig margin og var de eneste ombord.
-Første jaktdag skulle bli akkurat den drømmen vi hadde: Martin fikk skutt sitt første rådyr, i tillegg til at Øyvind felte ei geit i los for Herkules.
-Andre dag gikk litt tregt fra morgen av, men resulterte i at jeg felte to i los for Alma.

I år var det snøføre hele tiden og periodevis skare, noe som medførte litt vonde ben for hunda. Da var det godt å ha med 4 stk.  Den erfarne Herkules som svarte til forventningene, Sofia slet litt, og la av den dagen skaran var på det verste. Alma fikk sin debut på rådyr og gjorde jobben sin greit. Mens Bayass både tok ut rådyr og hadde en lengre harelos som gikk til fjells.

Totalt felte vi 7 dyr og var godt fornøyd.
Jeg takker de gode kompisene, Øyvind og Martin, for en meget flott tur og gjør klar søknaden om kort til neste år.


07.03.12

Ja, nå har jeg vært hjemme noen dager etter årets siste tur til Grytøya.
Denne gangen var jeg der i 2 uker.
Jeg hadde besøk av Martin og Aramis flere ganger.
Alltid trivlig å være på tur sammen med de. Aramis har nå etablert seg som en god jakthund og tar ut hare og holder lange loser og raske gjentak ved tap. Her har Martin gjort en fin jobb.
Rune kom også oppover med dunkeren Cora, ei ungtispe. Og dreveren Marko, en erfaren hund på både hare og rådyr. Det ble flere lange dager på skauen og begge hunda fikk kjørt seg skikkelig i vriene forhold.
Jeg ønsker Rune velkommen tibake til høsten.
Familien var også godt representert, da Gunnar kom fra Harstad flere dager og Inge ble med en lørdag. I tillegg kom Unni og Maria i midthelga. Trivlig når vi samles rundt et kraftig bål i tette skauen når det snør og blåser, mens hunda jobber.

Jeg hadde med meg Alma, Yoko og Bayass første uka.
og alle fikk fine slipp.
Alma hadde fler fine loser,men sleit med tapsarbeidet.
Yoko fikk kjørt sæ skikkelig den ene dagen og ble ikke koblet før vi var ferdig med middagen.
Bayass fikk god skogstrening og sitt første uttak.

Unni hadde med sæ Gorm og tok tispene med sæ hjem.
Gorm jobba som vanlig og fant fort hare. og turens eneste fall ble et faktum etter en jamn fin los som fulgte et normalt mønster,(i motsettning til mange andre loser denne gangen).
Han hadde flere gode slipp og viste at han har blitt voksen.

Det ble mange fine dager med mye bål og lytting på los.
Litt vanskelige forhold noen dager, og tunge trugeforhold, reduserer posteringa.
Mye go mat med tilbehør og godt kameratskap gjør disse turene ekstra trivlige.

En stor hilsen til alle som har besøkt oss her i denne sesongen, og velkommen tibake til høsten.
25.01.12

Første slipp på snø er nå over. Det ble 4 fine dager på skauen. Litt kaldt vær og dårlig vitring førte til vanskelige forhold.
Gorm hadde en langøkt mandag og holdt haran på beina i drøye 8 timer før han la av. Da det var leie forhold kom han aldrig i kontakt med pus og var til tider passe frustrert, men han gir ikke opp så fort.
Jeg hadde flere oppservasjoner, men kom ikke på skuddhold.
Bayass fikk fin trening med sine 3 slipp, det lengste på ca 4 timer. Ble desverre ikke noe uttak.
Rocky og Aramis fikk også hver sin dag, men det gikk tungt i det kalde været.
Det ble også her oppservert flere harer men de fleste for langt unna. Martin felte en biløper.
Det ble mye bålkos med gode venner.
25.11.11

Første helgen i November har i god tradisjon blitt fast Grytøyhelg for styret i NNHK. Som i fjor hadde vi også i år to dommere med og 2 hunder fikk sine første jaktprøveresultater. Dommer som dømte var klubbens egen Richard Hansen. Han er selv dunkermann men var imponert over Beagelene; Sofia og Rocky. Begge innstilt til 1. ÅP. I tillegg til et nesten fulltallig styre hadde vi besøk av Turid, klubbmedlem som skulle få Rocky dømt på sin første jaktprøve.  Rune, en god jaktkompis, kom fra Østfold. Han skulle prøve Dunkertispa si i rent hareterreng. Dette var ei ungtispe som har vist gode takter. Og det beviste hu til gangs i det flotte terrenget vi jakter i. 
Det ble totalt 6 flotte dager på skauen med mange loser og fall. Det ble skutt hare for alle unghunda  og alle var godt fornøyd. Siste kvelden ble avsluttet på "bålplassen" med Go-kaffe og litt å tygge på.
  
19.10.11

Sesongens første Grytøytur er nå over.
Kom oss på plass på Lørdag eftan og Aramis var akkurat sluppet da Vegard og jeg klatra over gjerdet. Vegard har nå tatt jegerprøven og kjøpt sitt første jaktkort. Måtte jo bli sesongkort for småvilt på Grytøya.
Aramis gjorde jobben sin og fikk pus på beina og både Vegard og Martin oppserverte både losdyr og en stor hvit biløper. Dette resulterte i " DOT " fra Martin etter et par timer.
Etterpå ble det skogstrening på Bayass.
Søndag morgen var det Alma sin tur og hun fikk ut første haren etter ca 30.min med godt arbeid. Men det ble en kort los og mye tapsarbeid, før jeg tok hu med litt lenger ut i terenget. Her ble det en ny los på et nytt dyr, med tap og gjentak. Men ingen skuddmulighet. Aramis tok seg så en fjelltur og Martin var god og varm da de kom ned igjen.
Mandag var det Yoko sin tur og søket var betraktelig bedre nå og det er bare tidsspørsmål når det løsner helt. (var 250-300m unna meg på det meste).
Etterpå ble det partering av Reinslakt og finnbiff te kvelds.
Tirsdag var det igjen Aramis sin tur og han ligner nå mer og mer på mor si og er herlig og være i skauen med.
Vi hadde noen fine dager med mange fine loser og oppservasjoner av både hare og orre.
Litt go mat blei det jo også.
Yoko blei igjen i Harstad og skal få noen ekstra slipp før vi reiser over neste gang.
05.10.11

Sesongens første jakt-tur ble i år til Vega. Her var det rådyrjakt med drivende hund som sto på programmet.
Jeg valgte å ta med Sofia og Yoko. Ingen av de har jaget rådyr før, men Sofia er meget spornøye og rolig på hare og rev. Hun er også etterhvert blitt ganske erfaren i skauen. Yoko er fremdeles ung og uerfaren og kunne ha godt av en slik tur.
Ankom Vega på lørdag og ble godt mottatt av Torleif og hans familie til får i kål. Dette etter en trivlig fredagskveld på Mo hos Hugo, tegnet dette til å bli en bra tur.
Vi var innlosjert på Pederbua på Nes. 5 personer og 7 hunder. 5 Pbgv, hvorav en valp og mine Beagler.
Dette skulle vise seg å være en interesant og meget spennende jaktform.
Vi hadde ei kvote på 12 dyr og alle ble felt i løpet av 6 dager. Jeg hadde selv æren av å felle 3 stk.
Sofia viste seg etterhvert fra sin faste side og jaget meget bra, og kommer til å være med på flere turer. Yoko var veldig forsiktig i skauen og hadde vanskelig for å forlate far. Derfor ble det lite søk, men ved fot og uttak løsnet det bedre. Hun hadde også et par små fine loser, men uten fall.
Det ble en spennende og lærerik uke i lag med gode jakt-kamerater. Jeg håper å komme tilbake hit neste år.
Må få takke hele "killer-teamet" for en fantastisk tur.
15.03.11

Da er sesongen over for denne gang.
Siste tur ble litt kortere enn jeg håpet på, men fikk allikevel 1,5 uke på Grytøya.
Første helgen fikk jeg besøk av Martin og Aramis.
Øyvind kom ikke , da han har blitt redd for Skrømt på loftet.
Aramis hadde hatt flere slipp uken i forvei med påfølgende gode loser. Her tok han også raskt ut hare og etter ca. 1 time ble det igjen dot for Martin.
Søndag hadde igjen Gorm en hare som tok ut og da vi hadde flere hunder på skauen som hadde los på sin side, valgte vi å følge de. Gorm ble koblet etter 12 timer.
Mandag var jeg alene med Sofia. Noe som resulterte i en solid og spornøye los i 3,5 timer, med påfølgende fall.
Tirsdag ble det bare småturer med en og en unghund uten at det resulterte i noe. Sørvesten hadde nå startet med fa....n-skapet, og jeg var veldig usikker på vegna av de som skulle kjøre fra Verdal på Onsdag. Men Torsdag kveld kom Arne og Ole etter en tøff tur på 24 timer.
Fredag hadde været roet seg noe og vi fikk mange fine timer ute med los, harefall og bålkos.
Arne Chr. fikk med seg 3 stk denne dagen( 2 for Gorm). Det ble flere loser denne dagen og det var to blide Trøndere som dekorerte veggen da vi kom ned på gården. Kvelden ble avsluttet med rådyrstek, juleøl og noko godt etterpå.
Lørdag ble været noe mer ustabilt igjen, men det ble både los og dot nå også.
Søndag satte snøværet inn igjen og jeg la opp til litt indretjeneste, da jeg var alene. Værmeldingen for de neste dagene så heller ikke bra ut, så mandag reiste jeg hjem.

Dette har vært ei fin uke med masse lyd i skauen og flere harer på veggen, til tross MYE vær. Det var til tider vel mye vind og nedbør og temp. som skiftet mellom +6 og  -4.

Sender en liten hilsen til de som har vært her i denne sesongen, og ønsker dere velkommen tilbake neste år, for harejakt og sosialt samvære.
08.02.11

Endelig oppstart av vinterjakta.
Etter mørketid og perioder med skiftende ugunstig vær, kom første turen til Grytøya.
Reiste ned med 10.00 ferga på fredag og som vanlig var oppkjøring og parkering ferdig ryddet for snø.
Jeg har blitt litt bortskjemt av Peder som er en topp kar.
Ruslet ut i 11-tia med Alma, og hu starta med en gang å leite i spor på jordet. Forøvrig et sted som ikke var egnet å bevege sæ på for en "voksen" mann uten truger. Jeg oppholdt meg resten av tiden under grantrærna, langs med jordet, hvor det var mindre snø.Dette var Alma's første slipp alene på snøføre. Etter ca. 3 kvart kom første uttaket men det ble en kortvarig los, ca 15 min. Etter litt tapsarbeid kom hu inn og fikk litt godis og skryt, for igjen å søke igjennom et større område. Dette endte igjen med et uttak, nærmere "bålplassen", men også nå med et snarlig tap. Begynte nå å forberede et bål, da jeg regnet med litt venting, men etter et par plystrelyder kom Alma inn og vi koblet etter ca 2-3 timer.
Lørdag var Martin og Aramis på plass, og far og sønn skulle få denne dagen. Det var mange ferske spor og hundene søkte godt ut. Gorm hadde flere uttak gjennom dagen, men det ble aldri noen lengre los.
Etter turene rundt i terrenget kunne vi se mange nye spor, så det har nok vært flere harer på beina.
Da vi koblet etter 5-6 timer virket Gorm frustrert, så det var nok en spesiell dag for han på snøføret og mye vind.
Søndag morgen kjørte Martin hjem med en ankel som hadde fått dobbel tykkelse etter overtramp, men jeg fikk besøk av Gitte og Linus.
Vi slapp Alma og Linus. Alma gjentok arbeidet fra fredag med et par uttak, men uten at det ble noe mer ut av det.
Linus er en flott hund på 3 år og 6 mnd. men trenger nok flere slipp alene i haretereng før det løsner helt.
Jeg syntes det er tøft av ei voksen dame, med Beagle å ta jegerprøve og investere i ny hagle. Ønsker derfor Gitte lykke til videre som Harejeger og velkommen tilbake. 
02.11.10

Årets høst-styremøte var igjen lagt til Grytøya.
Også i år med innlagt jakt og sosial sammenkomst for styremedlemmer og de som har møte rett. I tillegg fikk vi besøk av 2 Jaktprøvedommer fra Mo i Rana.

Selv reiste jeg over til Grytøya på Tirsdag og fikk slipp på alle tre onsdag morgen. Både Gorm, Alma og Yoko arbeidet selvstendig og godt. Gorm tok ut hare etter 20-25 min. og det gikk i store sirkler. ettervært begynte det å ture rundt oppe i høyden og alle tre var i samjag. Jeg ruslet oppover og koblet tispene og vi satt en stund og koste oss på krakken mens Gorm holdt haren på beina. Gikk så ned på gården med tispene. Da jeg kom opp i høyden igjen hørte jeg losen enda høyere og lengre øst.
Ut på vandring igjen!
Men fikk kontakt med Gorm og koblet greit i tap.
Han var da fornøyd etter 7-8 timer.
Sener på kvelden kom Øyvind og Martin.

Torsdag morge var det Herkules og Aramis sin tur.
Som "vanlig" smeller de fort fra Herk'n. En rask los hvor han ettervært jager mer på synet. Går så i tap og mister haren.
Vi velger da å bytte terreng.
Aramis og Alma får prøve seg i et område hvor vi ikke har prøvd før. Mens vi koser oss med kaffe'n ved varmen, tar Aramis ut sin første hare og Martin er som et lyn ut på en nær post og det kommer et smell og DOT på radioen.  Aramis sin første.
Etterpå har Alma og Aramis 2 harer til ute og mange fine oppservasjoner blir gjort, men ikke fall.
Vi kjøre så tilbake til gården for å forberede elg-gryte til Formann kommer.

Fredag blir Gorm sin dag da Herky' og Ronja (dunker til Stig) skal gå prøve på lørdag.
Det blir en litt treg start med litt støting før han får Pus på beina. Men etter flere oppservasjoner og mange km. faller pus. Igjen et DOT på radioen fra Martin og gutten er virkelig på høgget.

Lørdag er prøvedag:
Ronja er desverre uheldig og må trekkes pga en skade.
Det ble da en mulighet for Falko(Dunker til Alesander) å prøve seg, men uten at det ble noen los. Han er ung så tiden kommer.
Tyriberget's Herkules ble dømt til en 1.Hare ÅP
og både eier og andre var mektig stolte.

Vi Gratulere Øyvind med en flott prestajon. 

På eftan hadde vi et raskt slipp med en liten Basset, Tyra. Et nytt spennende bekjentskap, en fin kveldslos, men uten fall.

Søndag skulle Skogskalle til Kai og min Gorm i ilden.
Her gikk begge til  2.Hare ÅP.
Gratulasjoner til Kai.

Etter en langhelg med mye innhold koblet jeg Gorm i 19.00  -tiden og rakk ferga 19.50

Hjemme 23.00 i et forykende vær, men godt fornøyd og ser bare frem til neste tur.
16.09.10

Da er jeg hjemme fra sesongens første tur.
I år ville Vegard at vi dro til Sørøya, og sånn ble det.
Lørdags morgen var bilen ferdig pakket og med Gorm, Alma og Yoko i hvert sitt bur ble det en grei svipptur til Øksfjord.
Traff selvfølgelig kjentfolk på fergeleie og vel over var Øyvind på plass. Det hadde blitt 3 harer for Herkules allerede. Det er en veltrent og god hund, med en dyktig og erfaren hundefører/skytter.
Søndag ble første slipp for våre hunder denne sesongen. Etter mye godt søksarbeid hver for seg og et par loser på Gorm kom Yoko inn og ble koblet., tørket og lagt i bilen. Det ble desverre ingen skuddmuligheter for oss, da pus valgte å gå opp andre siden av dalføret, men jeg hadde god utsikt. (Så jo også at andre skaut, tok med haren og forsvant fra stedet hvor det ble døtap)
Dagen ble avsluttet med en lengre tur innover etter Gorm og Alma da en hare gikk innover fjellet og jeg måtte etter da jeg fryktet Rein. Møtte også en flokk på 30 - 40 dyr rett før jeg koblet, uten at det var noen konflikt. (men det kunne det vel blitt, hvis jeg ikke hadde kommet). 
Det ble flere slipp på hundene disse tre dagene, med flere loser og mange oppservasjoner, men desverre ingen skuddmuligheter.
Gorm viser seg sikker og fin i arbeidet han gjør og det kom godt frem da det en dag ble sluppet en Finnstøver i nærheten av oss. Den satte kursen rett mot Gorm og jeg fikk bange anelser, men Gorm viste seg "voksen" og Ga seg blanke i finnen og fortsatte med søksarbeidet sitt. Finnen satt da kurs for Vegard og meg, rundet oss et par ganger og full fart tilbake mot Gorm. Heller ikke nå brydde Gorm seg om den, og jeg var godt fornøyd. Etter litt trakk finnen avgårde en annen retning.
En annen episode som huskes godt var kveldslippet til Tyriberget's Herlige Frøya. Henrik kom med fly på mandags ettermidag. Vi tok da en snartur ut i regn og sørvest-peising. Var ute i 1 1/2 time med en los på ca. timen og flere oppservasjoner før Henrik gjorde noen akrobatiske øvelser for å få koblet. 
Må bare få hilse til alle kjente og nye bekjente som jeg traff på denne turen på.
Resultatet ble ei rype og en pus på meg, og ny hagle på Vegard.


15.03.10

Sesongens siste tur til Grytøya.
Forventningene var sterkt redusert pga. værmeldingene, men jeg hadde satt av en uke og håpet på det beste.
Reiste mandag den 8, på morgenen med håp om slipp allerede samme dag. Det ble ikke aktuelt da værgudene la opp til sterk kuling med snø.
Tirsdag morgen la vi i vei litt før 07.00 og etter en halvtime var det hare på beina. Det ble noen timer med fin lyd og flere oppservasjoner, men ingen skuddløsning. I dag koblet jeg Gorm først, mens Sofia hadde ny hare på beina. Martin og Øystein ble igjen på skogen en stund, men uten kontakt med pus.
Det var en fornøyd Sofia som kom til gård's den dagen.
Onsdag startet vi med bare Gorm, men nå begynte snøforholdene å bli tunge for våre 4-bente. Han arbeidet  inntenst i plantefeltene, men uten å finne noe. Etter en drøy time var Martin på gården å hentet Sofia og dette endte i en ny los med oppservasjoner.
Sener på onsdagen kom Øyvind og Herkules og Torsdag morgen etter en obligatorisk Egg og Bacon slapp vi alle tre. Det var nå blitt meget tunge forhold for hundene. 50-70cm løs nysnø og selv pus satt godt inne, men Sofia fikk også idag hare på beina. Det ble dessverre ikke i dag noe fall, og det var slitne og fornøyde hunder som tok tidlig kveld. På ettermiddagen tok Øyvind og jeg en tur til på truger med de 3 små på skogen. Det mangler ikke på iver og lyst der i gården. Men med flere unghunder blir det mye lek.
Fredag var vær og snøforhold blitt værre enn værst.
Det var værken spor å se eller tegn til at hundene fant noe. Dette ble en kort dag med bare Herkules og Gorm i skogen, men Elg-gryta te Øynind smakte godt.
Vi ville gjøre et siste forsøk på Lørdag og slapp alle 6, mest for moro skyld og at alle skulle få litt tid på skogen. Snøforholdene var nå blitt såpass tunge at hundene likte seg best i trugesporene, og trakk faktisk ned på veien. Sofia og unghundene ble snart koblet. Herkules og Gorm tok et par runder til ved bålplassen, men pus var ikke å finne.
Etter noen dager med veldig skiftende vær og mye snø avsluttet vi her årets sesong.

Må få hilse til alle som har vært med hit i vinter og ønske velkommen tilbake neste sesong, til fine jaktopplevelser, go mat og godt kammeratskap.
26.02 var den jaktdagen som fler av oss hadde ventet på. Da skulle vi få besøk av en skribent fra Jakt og Fiske.
Dette ville også bli min første jakt på Senja.
Reiste opp til Richard og Stig på Torsdag. Vi  startet tidlig på fredag, da det var en times kjøring til slipp-plassen.
Det ble en flott dag med fint vær.

Reportasje fra dagen kommer i Jakt og Fiske, derfor ingen flere detaljer.

Det ligger noen bilder i albumet, vinter-vår 2010

26.01.10
Neste Fredag var Haakon og jeg tilbake med alle 4.
Vi fikk også besøk av Martin og Øyvind m/hundene.
Lørdag ble en kald dag med mye is i terrenget og vanskelig og bevege seg i brattområdene.
Sofia tok ut hare etter få minutter men den var som vanlig rask, selvsikker og smart. men hu jobbet iherdig og hadde haren på beine i ca 3 timer før jeg koblet hu uten problemer i tapsarbeid. Losen hadde da hatt mange småtap, men må berømme Sofia for meget godt arbeid. Kom heller ikke nå på skuddhold da haren hele tiden endret løypevalg.Det er nå tid for investering i kombi. Gorm og Herkules var til tider innom losen til Sofia men slapp fort igjen.
De 3 unge var også løse i skogen og deltok tiltider i "jaget" på pus, med både syn, hørsel, men også ofte med snuten i bakken. 
Søndag prøvde Øyvind og Herkules et annet tereng litt lengre Øst. Her ble det fort uttak, og en fin los som vart i 2t og 20min. før fall.

26.01.10
Reiste til Grytøya torsdag 14/1-10. Hadde med alle 4 hundene og spenningen i kroppen var til å ta på.
Dette skulle bli Sofia's første jaktdager på lang tid og ungtispene skulle få smaken på slipp i hareterreng.
Fredag morgen var det å hive i sekken og begi seg på tur oppover jordet med 2 hunder i langsele og to i flexibånd. Litt å holde styr på. Det ble en grei dag med mye lyd og flere oppservasjoner men ingen skuddmuligheter, da jeg hele tiden hadde Alma og Yoko i langsele.
Kobling av Gorm og Sofia gikk også greit litt ut på eftan.
På kvelden fikk jeg besøk av Øyvind og Herkules, Martin og Aramis, Kai og Skogskalle, og Ben og Steffi.
Kai og Ben skulle da bo i teltet. Dette hadde fått seg en knekk men etter litt arbeid var det på plass igjen.
Det ble bra liv i skogen med 8 Beagler løse.
Sofia gikk tidlig høyt iterrenget og østover. Gorm hang seg på og de forsvant ut av hørehold.
Til tross for flere loser i vanskelige forhold ble det heller ikke i dag løsnet skudd. Men jeg oppserverte hare flere ganger, 4 orrer et par ryper og elg i los foran Herkules. Det ble en lang dag da Sofia og Gorm ikke kom tilbake før sent. Gorm kom på døra 24.00 og Sofia lå i buret i bilen.ca 02 - 03.00. De var da begge bra slitne.
Søndag var dagen da unghundene ink. Herkules fikk lov å bruke terrenget, men det ble mye lek til tross for at de til tider var langt unna oss.
Mandag 23. november
Fredag 20.11.09 er jeg tilbake på Lundenes. Det er grått og kaldt ute, det regner og er mørkt allerede. Bilen ser fa..... ikke ut etter turen fra Lofoten. Men låser meg inn, tenner noen lys og får på varmen. Tar meg så en luftetur med hundene og de viser en spenning i kroppen som forteller meg at pus ikke er langt unna. Vel tilbake på gården hiver jeg en Big One i stekovnen og åpner en Mørketidsøl fra han Mack.
Setter meg godt tilbake og bare nyter stillheten og forventningene for resten av helgen.
Lørdag morgen begynner som vanlig med NP til hundene og egg & bacon på far. På tur oppover jordet i 8 - 9tida ringer Kai. Han er på ferga og har med Skogskalle og Steffi (Storesøstra til Sofia).
Jeg slipper begge hundene litt før 9 og bort blir de. Ikke lyd i noen retninger. En liten halvtime slippes også Kalle og Steffi. Med neste ferge kommer også Martin og Aramis (12 uker), samtidig som Steffi eller Kalle tar ut hare. Denne haren går korte runder og prøver på en del rare triks, Men Steffi følger godt med og etter en snau halvtime kommer pus rett i fanget på meg, og blir liggende.
Det blir flere fine loser gjennom dagen og flere fine oppservasjoner. Da det begynner å mørkne i 3-tia mangler vi Kalle og Gorm, men hører de til tider høyt i terrenget. Ser på peilen til Kalle at de trekker stadig lengre ut, så det er bare å vente i teltet. Det er for mørkt til å skyte. Men i 5-tia får vi kontakt og får koblet begge to.
Søndag slipper jeg bare Gorm til å begynne med og han holder fin kontakt mens jeg er på veg til bålplassen. Vel fremme reagerer Sofia på spor som er helt inne på plassen og jeg slipper. For første gang starter losmålet umiddelbart etter slipp. Hun har kurs for nærmeste granfelt og haran er på beina. Gorm er i samme område og henger seg på og de går en fin førsterunde. Men midt i andre runden er haran på veg mot stedet som Kai slipper Kalle og Steffi, uten å være klar over hverandre. Da blir haran passe skremt og gjør mye rart for å riste av seg 4 Beagler. Til slutt går han i ura. Der blir Sofia koblet og leid til gårds for denne gang. De 3 andre finner etterhvert en ny hare som de jager lenge og vel. Den blir oppservert mange ganger, men vi kommer ikke på skuddhold. Martin lagde et par hull i lufta, men til ingen nytte.
I 2-tia får jeg kontakt med Gorm og prøver på innkalling i tapsarbeid. Dette lykkes og en fornøyd eier kobler en ivrig og lykkelig hund.
Aramis har denne helgen fått fin skogstillvenning og fått smaken på pus.
Mandag 11. november

09.11.09
Sesongens først jakt -tur gikk tilGrytøya. Dette var kombinert styremøte, jakt og sosialt samvære.
Reist ned på torsdag, og hadde med Sofia og Gorm. Fikk senere på kvelden besøk av Øyvind og Herkules, og Stig med Dunkeren Birk.
Fredag morgen lot jeg Gorm bli igjen på gården mens Sofia og Herkules fikk prøve seg først. Vi hadde såvidt passert gjerdet til utmarka da vi fikk øye på den første pusen. Herkules fikk lov til å løpe tvert og morroa var i gang.  En meget ivrig Sofia ble også sluppet kort etterpå. Det ble en los som endte i tap etter en drøy halvtime. Ved ankomst bålplassen ble også Birk sluppet, da det var stille i skogen. Da det etter en stund ikke skjedde noe ble Sofia koblet og Gorm ble hentet. Han tok ut en stor krittvit pus som var godt synlig på barmark. Men denne haren fulgte ikke det vanlige mønsteret og dro mye lengre ut, og begge forsvant ut av hørehold. Der endte det etterhvert med tap og Gorm var tilbake etter 2-3timer.
Kvelden ble avrundet med styremøte og graut etter at Trine og Patrik kom.
Lørdag ville Stig prøve Birk i et annet tereng uten forstyrring av andre hunder. Dette var suksess og han tok ut etter 5 min. og fall før timen var gått.
For Sofia var det også en god start og etter en los på ca.25 min. falt det en stor fin hare for hagla til Patrik.
Etter å ha koblet Sofia møtte jeg Martin og Aramis nede på gården. Det ble et godt gjensyn mellom mor og sønn. Da Martin og jeg kom opp i skogen igjen hørt vi losen gikk. Det var Herkules som hadde tatt ut og på 3. runden smalt det godt på posten til Øyvind.
Dagen ble avrundet med 3 skutte harer og en herlig elgstek a'la Billingsø med rødvin og hjemmelaga snaps.
Søndag morgen ville Stig og Øyvind gjøre et raskt forsøk mens undertegnede tok litt indretjeneste, men det ble resutatløst.
Nå ser vi bare frem til neste tur

17.03.09
17.03.09
Denne gangen reiste jeg allerede onsdag formidag, alene med begge hundene. Kom ned med 14.00-ferga og gikk direkte i skogen. Etter ca 15 min hørte jeg et skikkelig skrik fra Gorm og første losen var et faktum. Det var bløt og råtten snø, så det var tunge forhold for både mann og hunder. Etter ca 2,5t med mye godt arbeid og mye lyd og et par oppservasjoner av pus koblet jeg begge to uten problemer og siktet meg inn på gården til en entrecote og mack.
Torsdag slapp jeg i 8-tiden. Nå var det Sofia som tok ut etter ca. 10 min. Hadde flere oppservasjoner gjennom dagen, hvorav 2 stk var innom posten som jeg oppholdt meg på. Det virket som forholdene gjorde at haren holdt god avstand og hadde full kontroll.
Etter mye lyd og kos i 5-6 timer koblet jeg Gorm. På vei ned tok Sofia ut en ny hare så jeg lot hu bare gå.
Etter å ha tørket og stelt litt med Gorm gikk jeg på skauen igjen, og koblet Sofia i tapsarbeid ca en time senere.
Fredag ble veldig lik Torsdag frem til jeg begynte å tenke på kobling. Ingen var å se eller høre, frem til Sofia tok ut noe lavere i terenget og et stykke lenger vest enn vi tidligere hadde opperert. Losen bar fort oppover og gikk over noen høydedrag som vi ikke hadde opperert i tidligere. Gorm hang seg selvfølgelig på og begge forsvant ut av hørehold i flere perioder.
Nå hadde jeg fått besøk av Vegard og vi la ut på vandring i djupsnø vestover i terenget. Jeg prøvde da å beregne hvor haren ville komme ned igjen. Vi fikk rett og klarte å koble to skikkelig slitne hunder i tapsarbeid, etter en los på over 3 timer.
Sofia var nå så sliten at hu måtte tvinges til å gå hjem.
Ved stell av hundene etter dags ende, konstaterte vi "sliteskader" på de edlere deler, og poter, ben og snuter var også godt "slitt". Etter planen skulle Sofia vile Lørdag og så vurdere begge til Søndag. Da det viste seg å bli tyngre forhold og tøffere økter enn planlagt, ble dette siste dagen i år for begge to.
Resten av helgen ble ren familiekos.

Ser jo behov for å ha med flere personer til å poste, da jeg liker å vandre litt rundt og oppservere fremfor å skyte.
Spennende å se hvordan hundene arbeider.

Takker for i år!!!!!
24.02.09
Ny langhelg påå Grytøya.
Haakon og jeg reiste ned Torsdag med Sofia og Gorm.
Tok 2-ferga, satt på varmen i huset og slapp bikjene i halv-3 tia. Etter å ha gått i ca et kvarter, hørte vi lyden av Gorm, men et godt stykke øst for der vi var. Vi bevegde oss da i retning av det område hvor losen pågikk, og plutselig kom haran ut av skogen med kurs for Haakon. Haran ble tydelig skremt og forlot tråkket sitt i et kjempebyks og la kursen rett ned noen bratte bakker med løssnø. Gorm fortsatte i sporet ca 50 m. og gikk i tap. Samtidig fikk jeg koblet Sofia. Etter et kvart med tapsarbeid koblet vi og la kursen mot gården og rakk ned før mørket kom.
Fredag ble en fin dag hvor både Sofia og Gorm hadde kontakt med pus uten at vi kom på skuddhold.
Etter 5-6 timer i skauen, med bål og mye lyd koblet vi og la på tur nedover igjen.
Sener på kvelden fikk vi besøk av Øyvind og Herkules.
Lørdag morgen kom også Kai og vi så frem tilen dag med 3 Beagler og 4 skyttere.
Dagen inneholdt flere gode loser og oppservasjon av pus, noe som tilslutt resulterte av Øyvind felte sin første Grytøyhare etter en lang los, ledet av Gorm.
Dagen avsluttet med at Gorm tok ut en ny hare som gikk høyere i terenget og vi måtte bevege oss en del før vi fikk koblet siste hunden. Han viste igjen hvilket godt jaktblod han har i seg.
Søndag gikk med til rydding og pakking, og det var godtå puste ut etter en lørdag da vi brukte over 8 timer ute og det var mørkt før vi nådde gården.
Bilder i Galleriet. 
02.02.09
Ny Grytøytur.
Geir kom over fra Bodø på onsdag og vi la kursen mot Harstad på torsdag morgen.
Sofia hadde fremdeles løpetid og måtte bli hjemme.
Gorm fikk istedet besøk av Garpur (Islansk Fårehund).
På Fredag var det kaldt og hardt og bare gamle spor var observert, samme tråkk som forige helg. Var ute i 5-6 timer uten at det skjedde noe.
Det var kaldt også Lørdagen, så det gikk et par timer før det skjedde noe.
Da gikk jeg mot et antatt dagleie og fikk rett. Fikk satt Gorm på det ferske sporet og da ble det liv i gutten. Det var nok en våksen, lur hare som Gorm måtte jobbe hardt for å følge. Etter nesten 3 timer med mye lyd og et stort areal dekket, koblet vi og ga oss for dagen. Ingen hare skutt men observert. Etter 6-7 timer var vi igjen på gården og Geir var igjen i gang med matlaging (fint å ha med en hobbykokk på tur).
Søndag ble noe kortere men også i dag hadde Gorm haren på beina. Intens jobbing i 2-3 timer men uten å få den på skuddhold.
Kan oppsumere helgen som en god treningsøkt for både Gorm og eier, og at det bare er spørsmål om tid før det løsner helt.

   
26.01.09
Etter en periode med mye dårlig vær, fikk vi mulighet til å slippe Gorm på Grytøya. I forbindelse med Sofia's besøk hos Jonatan kjørte Kai og jeg ned på lørdags morgen. Det var kaldt. Noe som innebar at det var hardt og fint å gå.
Ved slipp la Gorm seg på et skispor i 200. Vi ruslet opp til plassen som jeg hadde tenkt å som base, der jeg har sekken, legger igjen reinskinnet og eventuelt lager varme.
Det ble ikke noe bål i dag, men heller en lengre tur for å oppserver Gorm, noe som skulle vise seg å bli mye gåing og lite Gorm. Etter ca 1  1/2 t.  og kryssing av store mengder haretråkk og elgspor med ditto liggeplasser var jeg tilbake ved sekken. Da hadde tydeligvis Gorm vært innom. Jeg ble da der til Gorm dukket opp og koblet. Vi gikk da litt med langline og han viste stor interesse for harespor og lite i elgspora, heldigvis.
Da Sofia lå i bur nede på gården (pga løpetid) følte jeg tiden inne til å bryte av.
Jeg følte at vi etter denne dagen var kommet et skritt videre.
18.09.08

Da har vi endelig hatt den virkelige debuten som harajeger.
Ferden gikk til Sørøya sammen med gjengen fra Beagle.no.
Vi var 6 mennesker og 11 hunder som bodde på hytta i Bårvika.
Allerede kvelden før jaktstart fikk Gorm prøve seg på spor og tok ut sin første los.
Det ble en utrolig innholdsrik uke, hvor begge hundene fikk vist hva som bor i dem.
Samtlige hunder fikk prøvd seg og det ble mange utrolige loser. Det gikk til tider langt til fjells og i store buer.
Totalt ble det skutt 22 harer og 3 ryper
Det ble tatt mange bilder og mye film.
Bilder er lagt til i eget galleri.
Sesong 07-08

Her vil det etter hvert komme oppdateringer fra div. jaktturer. Årets sesong er desverre veldig redusert pga skader og sykdom.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Tom lende | Svar 08.10.2013 23.18

Hei Svein. Ser at du er veldig ivrige jeger tror forresten det var deg jeg møtte på halv øya på Sørøya med den finnen, husker der godt når vi prates. Men ser d

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.10 | 14:29

Hej jag tänkte para min tik ulvekets Essie när hon löper i mars, hon har vid 17mån ålder 1ha2ha2+3ha är nu inne på sin andra säsong.Är utställd och har VG

...
08.10 | 23:18

Hei Svein. Ser at du er veldig ivrige jeger tror forresten det var deg jeg møtte på halv øya på Sørøya med den finnen, husker der godt når vi prates. Men ser d

...
06.12 | 11:20

Fin hjemmeside du har Svein masse flotte bilder og bikkjer lykke til vidre

...
11.05 | 22:28

Flott bilde,far,mor og sønn (hunder) :) og far og sønn (mennsker) :) lykke til,å nyt tiden :) takk for sist kai :)

...
Du liker denne siden