04.01.12
Jeg har nå mottatt en hyggelig Mail fra Arne.

Hei Svein!!!

Sitter ved stuebordet og titter ut på fantastiske forhold med kjempefin sporsnø og fine tempraturer.
høyrebeinet hviler godt oppe på en stol ved siden av meg.. Brudd i ytreben i fotbladet og belastningsfri fot i 3-6 uker..

Dette var ikke hva jeg så for meg å starte 2012 med å gjøre.

Sitter å dagdrømmer litt da det er stille i huset. Fruen er bortreist og begge unga dundrer ned akebakken på akebrett, hører kun lyden av utolmodige hundeføtter som tasser rundt meg. Bessie titter ut av vinduet og jeg tror hun selv også mismodig tenker på den dansende hararompa som flyr avgårde innover skauen!!!!

Drømmer meg tilbake til 3 januar 2011. Første arbeidsdag dette året og ankomst av en liten beaglefrøken.. gikk sent klokka på jobb. Men utpå dagen kom telefonen om at bessie var ankommet verdal.

Etter litt usikker sjekking av hus, unger, og Jeger(gamelhund) ble det rolig oppe i fanget mitt. sov sammen med meg noen netter før vi sov i eget bur ved siden av senga noen netter. Flyttet så ut i gangen sammen med Jeger. Overgangen til en ny familie gikk veldig fint!! ser vel allerede da at det er ett fantastisk lynne og en ro over denne jenta.

Etter 14 dager med familiekos og tilvenning hjemme tok vi oss en liten tur til skogs for å kose oss med bålfyring og pølsegrilling. Bessie som selvsagt har fått seg eget peilebånd får løpe fritt sammen med meg. utslag på ca 30 meter :) .
Vi har en flott dag i skogen og Bessie gikk med nesa limt i bakken hele tiden!! Meget positivt.

Helga etter reiser vi opp igjen, da sammen med Jeger og enda en Beagletispe!! Jeger Tar ut hare og jager godt 1,5 time. Bessie er noe mer aktiv og blir lenger og lenger mellom hver gang hun kommer innom. Hun reiser også etter haresporet en gang. borte i 10 minutter. Dette er første gang hun er på harespor!!

Etter denne helga kommer det store mengder snø så det er vanskelig å være Beagle på skauen, men på skauen er vi. hver helg er vi ute en tur og koser oss masse. Bessie blir tryggere og tryggere i skogen og mer selvstendig. Nesa brukes hele tiden!!

Endelig kommer Mars måned og vi skal opp til svein og Grytøya på harejakt. Kjører i ett forferdelig vær opp med stengte fjelloverganger og kanselerte fergeavganger.. Men etter 24 timer i bil er vi oppe på fergeleiet over til grytøya! Blir her møtt av Martin og får vente hjemme hos han til neste fergeavgang.
Ankommer jaktslottet til svein og det er en blid og hyggelig kar som vinker oss inn ved veien. Vi gleder oss som unger til dette.

Påfølgende morgen slepper Svein Gorm rett fra hytta. og losen går før vi har rukket traske opp til skogen. det blir dot for king og ole jonny ganske fort og jeg poster ut jeg også. Bessie løper fritt der oppe og suger nok til seg mange intrykk. skyter selv 2 harer i los for Gorm før halve dagen er gått og avslutter med en for king på ettermiddagen.
Påfølgende søndag gir enda en hare. Denne får ett litt dårlig skudd så den reiser inn i tykk skog og trykker.. slipper bessie inn etter spore og ut kommer en stolt Beagle med haren i kjeften!!!
Avslutter turen og setter nesa hjemover fastbestemt på at opp til Svein skal vi flere ganger :)

Vel hjemme får vi endelig forhold til å slippe hund igjen. Bessie slippes og det blir full los under ett tre....... kommer stolt med en død lemman... :) Var vist veldig morro..

Avsluttet sesongen med veldig postive tanker rundt fortsettelsen. en flott unghund som utvikler seg hele tiden og som viser med nesa at det bor en flott jakthund i henne.


HØSTEN 2011

Begynner med noen små turer og Bessie fortsetter å bruke nesa skikkelig. Flere turer i band før båntvangen er opphevet og vi kan få slippe løs igjen..
venter foresten litt med å slippe grunnet store mengder sau i området. Vil iallfall ikke provosere frem noen ting!!!!

Endelig er sauen hentet ned og vi får fritt spillerom der oppe. første turen opp skjer på kveldstid med hodelykt. Slipper Bessie i ett område jeg vet det bruker sitte hare og det tar ikke lang stunden før jeg hører henne støte for første gang :) etter litt går det over i litt hakkette losing. så skriker a skikkelig i og det drar avgårde så det yler oppe i åsen!! Tror hjertet stoppet på meg.. Det er en fantastisk følelse første gangen!!! Bra losing i en liten halvtime kanskje før a kom tilbake.

Har hatt mange slike turer. det har vært slipp på beiteplasser og Bessie har jobbet både kort tid og lenge før uttak. losene har variert fra halv timen til flere timer!!

Så var det jakt og det var med spenning jeg tok med meg hagla for første gang. Slapp Bessie tidlig, men tempraturene datt kjapt til noen kalde og teften frøys nok inn. jobba hele dagen bikja, men ingen uttak..
Andre turen med våpen ble lagt til en plass det ikke er så mye hare, men får man den på fot er det store muligheter for skuddsjanse. Her blir det ett heftig uttak etter ca 45 minutter og losen passerer meg på 50 meter. får ett glimt av hvit hare på barmark. En kompis av meg kommer oppover og jeg setter meg inn i bilen hans. losen har da gått nesten 1 time og vi sitter og prater da vi får se haren komme etter veien.. kommer helt opp til bilen og setter seg :) løper så litt tilbake og hopper av. Bessie jobber nå på veien 500 meter lenger ned så pusen har fulgt veien 500 meter... etter 40 minutter går jeg ned og kobler henne. Men da vi går opp veien begynner a å lose i båndet så jeg slipper igjen og losen går igjen. drar opp til fjells og krysser veien 2 ganger før det drar ned igjen og det blir tap ved uttaket...
(Hadde nok skutt her hvis jeg hadde vært alene)

Påfølgende helg slipper jeg Bessie der vi har trent mest i høst og det blir uttak etter nesten 1 time. ser haren 5 ganger denne losen, men det er mye rot og små tap denne losen... 2 med skuddsjanse, men de ble for sene.. ser haren komme på vei og dra vei utover. Bessie kommer på veien og klarer tilsynelatende og følge haren(Veldig rolig) jeg går/småløper etter og 700 meter lenger ned hopper Bessie av veien og losen starter med en gang. ser haren smette ut 20 meter unna veien og dra unna. tap etter 10 min og da sier vi oss fornøyde når Bessie kommer inn til bålplassen.

Hundeeier er i skrivende stund meget godt fornøyd med prinsessa si!!!! Hu er utrolig sta, men det tror jeg trengs i skogen!!
Bessie fungerer veldig fint hjemme og har blitt en flott dame.
Må vel finne en ordning slik at hun får ut i skogen fremover selv om matfar sitter med foten høyt!!!

Takk for at vi fikk kjøpe Bessie Svein. Det er vi veldig glade for også satser vi alt på å få skutt en hare for bessie snart. Og en jaktprøve iløpet av februar hvis det tegner slik!!!

Jeg har fått Garmin

18.01.11

Bessie ser ut til å få et godt hjem i Verdal.
Hun har også vært ute på sine første turer i skauen.

02.01.11

Da har Bessie passert  Saltfjellet, og tilbakemeldinger så langt så trives hun godt i bil.
Maria og Bessie før avreise til Verdal

29.12.10

Nå er Bessie solgt.
Hun reiser på nyåret til Verdal og blir jaktkompis med Arne Christian.
Der regner jeg med at hu får det godt. Arne er en aktiv jeger og friluftsmann. Her vil det også bli aktuelt med en utstilling og jaktprøver.

MacSkofs' Bessie

7 uker

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.10 | 14:29

Hej jag tänkte para min tik ulvekets Essie när hon löper i mars, hon har vid 17mån ålder 1ha2ha2+3ha är nu inne på sin andra säsong.Är utställd och har VG

...
08.10 | 23:18

Hei Svein. Ser at du er veldig ivrige jeger tror forresten det var deg jeg møtte på halv øya på Sørøya med den finnen, husker der godt når vi prates. Men ser d

...
06.12 | 11:20

Fin hjemmeside du har Svein masse flotte bilder og bikkjer lykke til vidre

...
11.05 | 22:28

Flott bilde,far,mor og sønn (hunder) :) og far og sønn (mennsker) :) lykke til,å nyt tiden :) takk for sist kai :)

...
Du liker denne siden